Persbericht: Zeemeerminnen Parade Reunie

Voor Schone Oceanen

Persbericht: Zeemeerminnen Parade Reunie

juni 12, 2019 Uncategorized 0

Paraderen voor schoon zeewater en het begin van de zomer!

Den Haag – Scheveningen, 21 juni 2010

Op vrijdag 21 juni, midzomernacht, gaan tientallen deelnemers voor het tiende jaar verkleed als zeemeermin, Spongebob, haai, inktvis, walvis of piraat op de Boulevard van Scheveningen paraderen voor schoon water en iedereen kan meedoen.

Schoon Water
De vervuiling van onze zeeën is wereldwijd een groot probleem. Zo stroomt er vanuit duizenden rivieren in Europa en elders in de wereld dagelijks een onafzienbare hoeveelheid afval de Noordzee, de Middellandse Zee, de Atlantische Ocean, de Grote Ocean, etc in. Deze afvalstromen komen door de verschillende zeestromingen samen in de Great Pacific Garbage Patch, een enorme ‘vuilnisbelt’ in de Stille Oceaan. De schattingen van de oppervlakte drijvend plastic op deze ‘vuilnisbelt’ lopen op tot wel twee maal de grootte van de Verenigde Staten’ (zie www.zeemeerminnenparade.nl/milieu).

Zeemeerminnen Parade
Met de Zeemeerminnenparade in Den Haag, stad van vrede, recht en tradities, vragen wij jaarlijks aandacht vragen voor schoon (zee)water. Wij doen dat de komende jaren niet alleen met de Zeemeerminnen Parade zoals in New York maar ook met de Zeemeerminnen Race en de Zeemeerminnen Party.

Programma
– Zeemeerminnen Parade (19-20:00)
Deelnemers paraderen van het Kurhaus over de Boulevard tot het Carlton Beach Hotel en vandaar gaan de deelnemers over het strand terug tot aan het Kurhaus. Deelnemers van jong tot oud paraderen verkleed als zeemeermin, piraat, dolfijn, haai of ander zeewezen voor schoon water en de titel “De mooiste Zeemeermin van Europa” (juryprijs).
– Zeemeerminnen Race (20:00-21:00)
Aansluitend vindt de race plaats waarbij deelnemers vanaf 12 jaar en ouder in een zomerse variant van de Nieuwjaarsduik nu niet met een Unox worst en muts in ijskoud water springen maar nu met een lekker zomers ijsje en de staart tussen hun benen 100 m. over het strand, 50 m. door het water, kopje onder en weer rennen om te kijken wie “De snelste Zeemeermin van Europa” wordt.
– Zeemeeerminnen Party (21:00-02:00)
Na de parade en de race gaan alle volwassen (18+) haaien, zeemeerminnen, matrozen, kwallen en inktvissen tijdens de spetterende Zeemeerminnen Party van 21:00 tot 02:00 dansen voor schoon water en het begin van de zomer.

Gehandicapten
De Zeemeerminnen Parade, de Zeemeerminnen Race en de Zeemeerminnen Party zijn toegankelijk voor gehandicapten. Zo zetten wij samen met Stichting Gdag van de Wereld Gehandicapten Dag een aantal strandrolstoelen in opdat mensen met een lichamelijke beperking op 21 juni ook kunnen mee paraderen en/of racen.

Opbrengst
Deelname aan de Zeemeerminnen Party en Zeemeerminnen Race is voor individuele deelnemers gratis. Deelname aan de Zeemeerminnen Party kost € 7,50 pp. Met de opbrengst van de jaarlijkse Zeemeerminnen Parade maakt Stichting Aquarius op Wereld Water Dag elk jaar een rivier schoon. In 2020 zal men de 100 km lange Linge van Doornenburg tot Gorinchem schoonmaken.

Shoot the Mermaid NEW
Shoot the Mermaid is een spel waarbij je op jacht moet naar de Zeemeermin. Speciaal voor dit spel rijdt van 1 juni tot 21 juni in Nederland dagelijks een auto rond met in de achterbak een Zeemeerminnenstaart. Voorbijgangers die van de auto met Zeemeerminnenstaart een foto Twitteren naar www.twitter.com/zeeparade of www.instagram.com/zeemeerminnenparade maken elke week kans op een HD digitale fotocamera.

———————————————————————————-

Contact:
Stichting Aquarius
Erik Van Loon
+316 3 826 5666
info@zeemeerminnenparade.nl

Beelden
Tijdens de Zeemeerminnenparade en Zeemeerminnenrace worden professionele foto’s en filmbeelden gemaakt door onze eigen fotografen en cameramensen. U kunt persfoto’s van hen vrij gebruiken.